Πασχαλινά κουλουράκια και μπισκότα
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Robbin hood
450γρ.φρέσκο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
Λίγο κονιάκ
2 κουταλάκια μαστίχα (την έχουμε λιώσει πρώτα στο γουδί)
2 κουταλάκια μαχλέπι (το έχουμε πρώτα λιώσει στο γουδί)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε 10 λεπτά στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο τα αυγά,την ζάχαρη,την μαστίχα και το μαχλέπι. Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ και το το ρίχνουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμη. Σε μια άλλη λεκανίτσα έχουμε βάλει το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο τέλος και αυτό. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομοιογενή ζύμη.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη ξεκινάμε και τα πλάθουμε σε μια επιφάνεια που την έχουμε βουτυρώσει για να μην κολλάνε.
Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολα και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αφού πρώτα τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά
*Με τα υλικά αυτά υπολογίστε περίπου 60 κουλουράκια