Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19
Πως το Χρυσό γάλα γίνεται ο απολυτός σύμμαχος μας στην μάχη και την πρόληψη κατά του Κορωνιού..
Το γάλα με κουρκούμη αποτελεί ένα εξαιρετικό απογευματινό ρόφημα με πολλά οφέλη. Το κύριο συστατικό της συνταγής είναι η κουρκούμη, η οποία περιέχει κουρκουμίνη, μια πολυφαινόλη που θεωρείται ιδιαίτερα δραστικό συστατικό και η οποία παρουσιάζει πάνω από 150 θεραπευτικές δράσεις. Διαθέτει επίσης αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Πρόσθετα οφέλη
Είναι αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντισηπτικό, αναλγητικό.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Έχει αντικαρκινογόνα δράση.
Βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης.
Ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος.
Αποτοξινώνει το συκώτι.
Ρυθμίζει τον μεταβολισμό και το σωματικό βάρος.
Ρυθμίζει την υπέρταση.
Ενισχύει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Βοηθά στη θεραπεία διαφόρων δερματολογικών παθήσεων.
Βοηθά στη θεραπεία νευρολογικών διαταραχών.
Μειώνει το επίπεδο τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Η προσθήκη μαύρου πιπεριού στην κουρκούμη ή σε φαγητά στα οποία η κουρκούμη χρησιμοποιείται ως καρύκευμα, ενισχύει τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης 1.000 φορές περισσότερο εξαιτίας της πιπερίνης. Η ανάμιξη κουρκούμης και μαύρου πιπεριού αυξάνει την απορρόφηση της κουρκούμης από τον οργανισμό κατά 2000%!
Βήμα 1- μείγμα κουρκούμης
Συστατικά
1/4 φλιτζανιού κουρκούμη σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό
Οδηγίες
Βάλτε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Ρυθμίστε την κουζίνα στη μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχιά κρέμα. Αυτό δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο, γι’ αυτό καλό είναι να μην απομακρυνθείτε.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια φυλάξτε το σε ένα μικρό βάζο στο ψυγείο.
Βήμα 2: Γάλα με κουρκούμη
Συστατικά
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ( ή καρύδας)
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
1/4 κουταλάκι του γλυκού ή περισσότερο μείγμα κουρκούμης
μέλι
Διαβάστε επιμέρους την μελέτη των
Ευγενία Αλεξάνδρου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Πτυχιούχος University of Nottingham.
&
Δρ. Κωνσταντίνος Ξένος
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. Ph.D.
Εδώ
https://www.diettv.gr/site/article/h-koyrkoyminh-ws-ypopshfia-gia-thn-prolhpsh-kai-therapeia-ths-covid-19