Συνδυασμός φυσικών ω-3 λιπαρών οξέων με βιταμίνες D3, A και Ε. Η ημερήσια δόση (5 ml) προσφέρει στον καταναλωτή 1200 mg ω-3 λιπαρών οξέων με ευεργετικές επιδράσεις στην καρδιά, το κυκλοφορικό, την εγκεφαλική λειτουργία και την όραση. Φυσική γεύση. Συνήθης Χρήση:
1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Ο θησαυρός της Νορβηγίας για όλη την οικογένεια. Από το 1854. Μουρουνέλαιο / Ιχθυέλαιο / Ωμέγα-3 Κατά τα τελευταία χρόνια αναρίθμητες μελέτες ανέδειξαν τα ω-3 λιπαρά οξέα σαν ιδιαίτερα σημαντικό διατροφικό παράγοντα για την υγεία μας.
Ταυτόχρονα, το μουρουνέλαιο, που παλαιότερα ήταν γνωστό για τις βιταμίνες Α και D που περιείχε, αναδείχθηκε σαν μια εκπληκτική φυσική υπερτροφή, αφού έγινε γνωστό ότι αποτελούσε, επίσης, πολύ πλούσια πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Στη Νορβηγία, την πατρίδα του μουρουνέλαιου και του ιχθυέλαιου, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, ιδίως εκείνες του απώτερου Βορρά, η Moller’s κυριαρχεί απόλυτα σαν ο αναγνωρισμένος υψηλής ποιότητας παραγωγός μουρουνέλαιου, ιχθυέλαιου και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Με προδιαγραφές καθαρότητας (απουσία βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών) και αντιοξειδωτικής προστασίας των προϊόντων της μακράν αυστηρότερες εκείνων της Νορβηγίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με πρώτες ύλες ανυπέρβλητης ποιότητας, η Moller’s προσφέρει στον καταναλωτή εδώ και 160 χρόνια προϊόντα που έχουν “χτίσει” την υγεία εκατομμυρίων παιδιών και ενηλίκων σε όλο τον κόσμο
Η Apollonian Nutrition, με εξειδίκευση, αλλά και πάθος προς την ποιότητα, εισάγει στην Ελληνική αγορά τα εξαιρετικά αυτά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό οίκο, αποφεύγοντας τις μεταποιήσεις και/ή καταπονήσεις που τόσο συχνά υφίστανται παρόμοια προϊόντα από παρένθετους μεταπωλητές. Ποια τα οφέλη του μουρουνέλαιου;
Το μουρουνέλαιο Moller’s αποτελεί εξευγενισμένο έλαιο από φρέσκο συκώτι μουρούνας ή άλλων ψαριών της οικογένειας Gadidae, όπως ο βακαλάος και ο γάδος. Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, ενώ περιέχει και βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε (σαν αντιοξειδωτικό).
Έτσι τα ωφέλη για τον οργανισμό είναι πολλαπλά: Ω-3 λιπαρά οξέα (DHA και EPA) Τα DHA και EPA ευρίσκονται σε μουρουνέλαια και ιχθυέλαια και είναι τα σημαντικότερα λιπαρά οξέα της οικογένειας των ω-3. Αποτελούν δομικά συστατικά των ανθρώπινων κυττάρων και σημαντικά στοιχεία για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, των ματιών και της καρδιάς.
Βοηθούν στην πρόληψη και τον περιορισμό ασθενειών των αρθρώσεων και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ραχίτιδας και οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου, δυσλεξίας και υπερκινητικότητας, κατάθλιψης, διαβήτη, λοιμώξεων και δερματικών παθήσεων
Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα ελλειμματικής προσοχής στα παιδιά και να βελτιώσουν τις νοητικές τους ικανότητες.
Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι προστατεύουν από το Alzheimer και τη βαθμιαία απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας. Μελέτη του Harvard έδειξε ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα αυξάνουν κατά 2,22 έτη το προσδόκιμο ζωής των ηλικιωμένων.
Τέλος, έρευνες δείχνουν πως το μουρουνέλαιο βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος και την ευφυΐα. Μελέτη έδειξε ότι τετράχρονα παιδιά, που οι μητέρες τους ελάμβαναν μουρουνέλαιο (DHA και EPA) κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ ευφυΐας από παιδιά που οι μητέρες τους ελάμβαναν άλλου τύπου έλαια.
Βιταμίνη D Ο σημαντικότερος ρόλος της βιταμίνης D είναι η ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου για τη δόμηση των οστών. Η έλλειψη της επιβραδύνει την ανάπτυξη του ανθρώπινου σκελετού και “μαλακώνει” τα οστά προκαλώντας ραχίτιδα.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου στους μεσήλικες και σε γηραιότερους ανθρώπους
Μελέτες επίσης υποστηρίζουν τη συμμετοχή της στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Pόλοι που της έχουν αποδοθεί σχετίζονται με τον προστατευτικό της ρόλο έναντι της σκλήρυνσης κατά πλάκας6, της καρδιοπάθειας7 και του κινδύνου εκδήλωσης των συμπτωμάτων της γρίπης8. Βιταμίνη Α Σημαντική βιταμίνη για την κυτταρική διαίρεση, τη σκελετική ανάπτυξη και ωρίμανση, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των ματιών και τη νυχτερινή όραση, καθώς και την οργανογένεση των εμβρύων.
Βιταμίνη Ε Αντιοξειδωτική βιταμίνη που προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και τα ω-3 λιπαρά οξέα από την οξείδωση. Γιατί Μουρουνέλαιο Moller’s.
Πολυετής πείρα στην ορθή πρώτη ύλη και επεξεργασία. Η Moller’s ιδρύθηκε το 1854 κι έκτοτε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παραγωγής ποιοτικού μουρουνέλαιου, βελτιώνοντας συνεχώς τις μεθόδους και τις τεχνικές παραγωγής και συντήρησής του.
Η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού είναι αδιάλειπτη, φέρνοντας τη Moller’s στην πρώτη θέση στη Νορβηγία και στις Βόρειες χώρες από απόψεως φήμης και πωλήσεων.
Η πρώτη ύλη είναι θαλασσινά ψάρια από κρυστάλλινης καθαρότητας θάλασσες.
Τα ψάρια αλιεύονται από μικρές ψαρότρατες και μεταφέρονται άμεσα στις μονάδες επεξεργασίας της Moller’s. Η επεξεργασία γίνεται το πολύ εντός 24 ωρών από τη στιγμή της αλιεύσης.
Ήπια επεξεργασία του μουρουνέλαιου για να μην αλλοιώνεται η σύστασή του. Η υψηλής ποιότητας και ορθής πρακτικής εξελιγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένη από διεθνείς οργανισμούς.